Termijn schoolgebouwenprogramma “Scholen van Morgen” verlengd tot 2020

De Vlaamse regering verlengt de termijn voor de realisatie van schoolgebouwen in het project “Scholen van Morgen” van 2017 naar 2020. Op die manier wordt de realisatie van 50 projecten die vertragingen hadden opgelopen verzekerd. Het doel blijft ook om alle 165 projecten, goed voor 200 schoolgebouwen, volledig te realiseren. Dat heeft minister van Onderwijs Hilde Crevits woensdag geantwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Jos De Meyer.
Met ‘Scholen van Morgen’ wil de Vlaamse regering via publiek-private samenwerking zo’n 200 schoolgebouwen bouwen en/of vernieuwen. In totaal gaat het om een investering van 1,5 miljard.
Maar door opgelopen vertragingen dreigden 50 van de 165 projecten uit de boot te vallen omdat ze de voorziene timing (2017) niet zouden halen. De Vlaamse regering heeft daar nu een mouw aan gepast. Er komt een verlening tot 2020 waardoor die 50 projecten toch kunnen worden gerealiseerd, aldus Crevits. “Het volledige programma van de 165 projecten zal volledig uitgevoerd worden”, verzekerde de CD&V-minister.
Verder onderzoekt de regering ook de herziening van de langetermijnfinanciering omdat de rentekosten nu zo laag zijn. “De onderhandelingen daarover lopen op dit ogenblik”, aldus Crevits. Wat intussen wél al rond is, is een verlaging van de risicopremie ten gunste van de Vlaamse overheid. (Belga /DRM/KVH)

CategorieënGeen categorie

Geef een reactie