“757.000 euro aan studiebureaus in Sint-Niklaas gaat erover”

In deze legislatuur is er voor 551.578,11 euro uitgegeven aan studies in het kader van ruimtelijke planning.
Daarnaast werd er 205.458,81 euro uitgegeven aan mobiliteitsstudies.
“Visieontwikkeling bij een beleid is belangrijk,” aldus Jos De Meyer, “ maar mijn vraag is of dit studiewerk steeds moet gebeuren door externe studiebureaus die meestal zeer duur zijn en niet altijd de Sint-Niklase realiteit kennen.”
Verder stelt hij: “onze stad beschikt over vele deskundige ambtenaren die zelf ook in staat zijn om een visie te ontwikkelen. Deze boeiende, creatieve opdrachten zouden bovendien kunnen zorgen voor meer uitdaging in de job van de ambtenaar. Soms is een extra personeelslid voor studiewerk zelfs kostenbesparend,” besluit Jos De Meyer.

——————————

“757.000 euro aan studiebureaus in Sint-Niklaas gaat erover”
“In totaal gaat het tot nu toe om liefst 757.036,92 euro. Ruimtelijke planning is goed voor 552.000 euro aan studies, mobiliteit voor 205.000 euro. Visie ontwikkelen, is belangrijk. Maar moet dit altijd gebeuren door dure studiebureau’s die meestal de Sint-Niklase realiteit niet kennen? Er zijn deskundige ambtenaren en soms is een extra personeelslid voor studiewerk ook kostenbesparend”, stelt Jos De Meyer (CD&V).
Extra ondersteuning
“Ik begrijp de vraag”, reageert schepen voor Ruimtelijke Ordening Christel Geerts (sp.a). “Er wordt echter hard gewerkt en er lopen heel wat stadsvernieuwingsprojecten, zodat extra ondersteuning nodig is. We kiezen daarbij voor beide pistes: de stadsdienst planologie versterken én externen inschakelen. In tegenstelling tot de vorige bestuursperiode (met CD&V in de meerderheid, n.v.d.r.) wordt er nu aan dubbel zoveel RUP’s gewerkt. En daarbij proberen we ook telkens zoveel mogelijk subsidies te krijgen.”
“Populistisch”
Schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA) vindt dat populistisch. “Voor elk dossier en elke studie wordt intern een afweging gemaakt, in functie van de nodige tijd en specialiteit. Tegen de zin van de vakambtenaar is nog nooit een studiebureau aangesteld. Iemand aanwerven voor het studiewerk is niet realistisch, omdat niemand de expertise over alle domeinen heeft.” (Het Laatste Nieuws, JVS)

CategorieënGeen categorie

Geef een reactie