Veilig fietsen langs Molenbeek tussen Stekene en Sint-Niklaas

De nieuwe fietsweg langs de Molenbeek is 1.483 meter lang en drie meter breed en sluit aan op het bestaande fietspad vanaf Stekene Dorp langs de Stekense Vaart. Dit fietspad maakt deel uit van het Oost-Vlaamse Lange AfstandsFietspadennetwerk (LAF). In een volgende fase wordt de 2,7 km lange verbinding richting Pijkedreef gerealiseerd. Het ontwerp hiervan is intussen in volle gang.

“Op die manier worden de kernen van Stekene, Sint Pauwels en Sint-Gillis-Waas vlot verbonden met centrum Sint-Niklaas en vormt de fietsweg dé verbinding vanuit de stad richting het bosrijke Wase platteland”, zegt gedeputeerde Peter Hertog. “Voor zowel pendelaars, schoolgaande jeugd als recreanten wordt het fietspad een veilig alternatief voor de drukke N403 en de dichtbebouwde gemeentewegen.”
Het fietspad langs de Molenbeek betekent een investering van 302.406 euro. De provincie financierde hiervan 60%, de Vlaamse overheid 40%. De gemeente Sint-Gillis-Waas stelde de gronden ter beschikking en wordt na oplevering eigenaar van de fietsweg. Samen met de stad Sint-Niklaas staat ze verder in voor het goed beheer en onderhoud. (Het Nieuwsblad, gvdv)

Puivelde: graag veiligheid voor fietsende kinderen!

Het rioproject in Puivelde (Belsele) is in volle uitvoering.
De tot nog toe uitgevoerde werken zijn geslaagd en worden gewaardeerd. Dank aan de aannemer, het stadsbestuur en aan minister Schauvliege voor de subsidies.
Mijn bezorgdheid – die ik recent formuleerde op de commissie openbare werken – is dat de verkeerssignalisatie in het gerealiseerde deel van de werken uitgevoerd wordt vóór 1 september en niet moet wachten – zoals oorspronkelijk gepland – tot 2018 bij het einde van alle werken.
Ik denk hier aan de fietssuggestiestrook, “de haaientanden” (in aanpalende straten), de signalisatie waar fietsers de straat moeten oversteken, enz…
Dit is uitermate belangrijk voor de fietsende kinderen die op 1 september opnieuw naar school moeten, onder andere in de nabije vrije lagere basisschool “de Ritsheuvel” in Puivelde.
Ik hoop dat het stadsbestuur op mijn dringende vraag ingaat!
Het is eveneens noodzakelijk dat het stadsbestuur de bermen van de straten herstelt van die straten die gebruikt werden voor het omleidingsverkeer (bv Stenenmuursstraat) of die vandaag hier nog steeds voor gebruikt worden (bv Eikenlaan). Deze werken kunnen best ordentelijk uitgevoerd worden voor we opnieuw langdurig regenweer krijgen!

https://www.tvoost.be/nieuws/volgende-week-1-september-waar-is-de-verkeerssignalisatie-aan-de-werken-in-sinaai-48244

“Breng belijning aan in afwachting van fietspad”

Elke dag pendelen een groot aantal scholieren en werknemers via de Hoogkamerstraat met de fiets tussen Temse en Sint-Niklaas. Vanuit Temse rijden vooral scholieren naar de secundaire scholen in Sint-Niklaas en in de omgekeerde richting is er veel woon-werkverkeer naar de industriezone TTS.

Onveilig
Het is echter niet bepaald de veiligste verbinding omdat er geen fietspad aanwezig is. Pas voorbij het kruispunt Hoogkamerstraat-Houten Schoen is er op het grondgebied van Sint-Niklaas een dubbelrichtingsfietspad. Er is intussen wel al een startnota opgemaakt voor de aanleg van een fietspad, maar het dossier blijft aanslepen. Er zijn met Sint-Niklaas, Temse en het Agentschap Wegen en Verkeer dan ook heel wat betrokken partijen. “Het lijkt soms wel de processie van Echternach”, klaagt parlementslid Jos De Meyer (CD&V).

Verschil
“De intenties zijn er wel, maar er komt maar weinig schot in de zaak.” Hij roept daarom de stad Sint-Niklaas en de gemeente Temse op om belijning aan te brengen op het wegdek. “Dit kost niet zoveel geld maar maakt wel al een groot verschil”, vindt hij. “Vooral bovenop het viaduct is het momenteel levensgevaarlijk om te fietsen. Vrachtwagens rijden er rakelings langs fietsers. Er is wel een betonstrook voor de fietsers maar die verschilt amper in kleur met het wegdek. Door belijning aan te brengen, zullen bestuurders hopelijk toch al iets meer afstand houden.” (Het Laatste Nieuws, PKM)
__________
Belijning als voorlopige oplossing

Gevaarlijk fietstraject aan viaduct Hoogkamerstraat

Sint-Niklaas – In de Hoogkamerstraat ter hoogte van de viaduct oogt het fietstraject nog altijd vrij gevaarlijk. Nochtans staat de start van het nieuwe schooljaar voor de deur.
Vanuit Temse richting Sint-Niklaas wordt de Hoogkamerstraat al vele jaren gebruikt als fietsverbinding door honderden scholieren. Alleen kan je moeiijk van een veilig fietstraject spreken.
“Eigenlijk zijn er drie betrokken partijen. Behalve de gemeentebesturen van Sint-Niklaas en Temse is ook de Vlaamse overheid betrokken”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer uit Belsele.
“De startnota voor de herschikking van het fietspad is er al langere tijd maar op het terrein zijn de werken nog niet gestart. Een duidelijke belijning aanbrengen zou al een tijdelijke oplossing vormen en kost bovendien niet veel centen.”
Volgens De Meyer zijn de werken dringend met de komst van het nieuwe schooljaar in het verschiet. “Er passeren hier ook veel vrachtwagens. Fietsers voelen zich sowieso onveilig op het viaduct over de autosnelweg E17.” (Het Nieuwsblad, Sylvain Luyckx)

Provinciale fokveedag Beveren

Traditiegetrouw bracht ik een bezoek aan de provinciale fokveedag in Beveren.
Proficiat aan alle deelnemende bedrijven, de organisatoren en uiteraard aan de winaars!