Een broertje dood aan exoot

Het ANB bestrijdt al jaren invasieve, uitheemse plantensoorten in ons land. Elk jaar stijgt het budget: van 16.000 euro in 2014 tot 235.646 euro in 2018. Dat blijkt uit een antwoord op een vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Jos De Meyer (CD&V) aan minister van Natuur Koen Van den Heuvel (CD&V). ‘De bestrijding van exoten moet efficiënter’, vindt De Meyer. ‘De burger moet zich beter bewust zijn van de risico’s. Er moet nog harder ingezet worden op preventie.’  

“Een broertje dood aan exoot” verder lezen

Moet er nog Grieks zijn?

Elk jaar volgen minder leerlingen Grieks. Dat is geen reden om de klassieke taal uit het aanbod te schrappen. ‘Er is nood aan technische profielen op de arbeidsmarkt. Maar sommigen onderschatten hoe nuttig Grieks kan zijn.’Dit schooljaar volgen in Vlaanderen iets meer dan 9.000 leerlingen een richting klassieke talen in hun laatste twee jaar van het middelbaar. Normaal gezien is dat ook de richting waarin ze afstuderen. Maar hun aantal daalt jaar na jaar, terwijl het aantal leerlingen stijgt, blijkt na een schriftelijke vraag van Vlaams Parlementslid Jos De Meyer (CD&V).

“Moet er nog Grieks zijn?” verder lezen

Een directeur is ook een soort manager

Steeds meer scholen slaan op managementniveau de handen in elkaar. In en rond Dendermonde kozen zelfs kleine dorpsscholen voor een bestuurlijke fusie. ‘We blijven een school onder de kerktoren.’

Wie zich de job van directeur inbeeldt, denkt doorgaans aan gesprekken met ouders, overleg met leerkrachten, een vingerwijzing of een bemoedigend gesprek met een leerling. De directeur kent bijna alle leerlingen bij naam en is vaak de spilfiguur van de school.

“Een directeur is ook een soort manager” verder lezen

Laatste commissie Onderwijs…

Samen met de onvolprezen wetenschappelijk medewerker onderwijs Ben Delabie. Dank aan alle mensen die mij al die jaren ondersteunden: persoonlijke medewerkers, wetenschappelijke fractiemedewerkers, onthaalpersoneel tot secretaris-generaal in het Vlaams parlement.

Dank aan alle mensen die mij al die jaren ondersteunden: persoonlijke medewerkers, wetenschappelijke fractiemedewerkers, onthaalpersoneel tot secretaris-generaal in het Vlaams parlement!

De Meyer vraagt bij zijn afscheid respect voor landbouw

Vlaams parlementslid en voorzitter van de landbouwcommissie Jos De Meyer (CD&V) kondigde zijn afscheid van de politiek aan. Kort voor de laatste bijeenkomst van ‘zijn’ commissie voor de verkiezingen, op woensdag 3 april, sprak VILT met De Meyer. Sinds 2004 besteedde hij als voorzitter permanente zorg aan constructief overleg. “In zowat alle dossiers uitten de parlementsleden verschillende visies naargelang hun achtergrond en maatschappelijke doelstellingen. Die verschillende standpunten konden aan bod komen, werden geanalyseerd en er is altijd gezocht naar gemeenschappelijke aspecten om ze te verzoenen. Op die manier wordt er in de commissie meegewerkt aan haalbare oplossingen met respect voor de landbouwsector, maar ook voor de verwachtingen vanuit de samenleving.”

“De Meyer vraagt bij zijn afscheid respect voor landbouw” verder lezen