You are hereBlogs / Jos De Meyer's blog / Jos & Sint-Niklaas

Jos & Sint-Niklaas


By Jos De Meyer - Posted on 01 September 2010

Boerenpaarden.jpg
Belsele.jpg

Ik ben een overtuigde Waaslander geworden en woon al jarenlang in de Belseelse parochie Puivelde. Belsele is één van de drie mooie deelgemeenten - naast Nieuwkerken en Sinaai - van Sint-Niklaas. De Wase hoofdstad is mijn stad, en ik ben er echt fier op.

Je mag het chauvinistisch noemen, maar ik hou van mijn stad. Voor mij heeft Sint-Niklaas veel: het grootste marktplein van ons land en de gezellige cafeetjes, het schitterende stadspark en het prachtige recreatiedomein de Ster, de mooie monumenten en gebouwen…

Maar Sint-Niklaas biedt veel meer dan ontspanning alleen. Het is ook een stad vol bedrijvigheid, met haar middenstand, zelfstandigen en K.M.O. ’s, ziekenhuizen en andere diensten… Bovendien fungeert Sint-Niklaas als scholenstad ook als aantrekkingspool voor duizenden jonge mensen uit onze regio.

Zelf was ik als schepen gedurende bijna 10 jaar (januari 1995 - augustus 2004) verantwoordelijk voor alles wat met onze 'gronden' te maken heeft: domeinen, landbouw, groen, platteland, waterlopen, het recreatiedomein de Ster. Daarnaast was ik ook bevoegd voor de stadsgebouwen, de logistieke dienst en de kerkfabrieken.

De voorbije jaren hebben we intens en loyaal meegewerkt aan onze ‘nieuwe’ stad: de grote investeringen om in onze straten en huizen de wateroverlast te bestrijden, het nieuwe en meer leefbare Stationsplein en de totaal heringerichte Grote Markt met ondergrondse parking, de renovatie in elk van onze deelgemeenten.

Bij de samenstelling van het nieuwe bestuurscollege voor de periode 2007-2012 werd ik door de gemeenteraad voorgedragen als eerste schepen met als bevoegdheden: economie en werk, KMO en middenstand, stadspromotie en toerisme, landbouw en platteland, kerkfabrieken.

Dit is een ruim en coherent bevoegdheidspakket: het gaat over economie, tewerkstelling en PWA (plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen), middenstand en KMO (kleine- en middelgrote onderneming). Ik werd voorzitter van de vzw Centrummanagement. Daarbij sluit logisch de stadspromotie en toerisme aan. Een volgend pakket betreft landbouw, landbouwwegen en platteland, polders en waterschappen. Tenslotte kreeg ik de bevoegdheid van administratief toezicht op de kerkfabrieken.

Na de verkiezingen voor het Vlaams Parlement (op 7 juni 2009) heb ik resoluut gekozen om in de toekomst nog één mandaat tegelijk te vervullen. Eind september 2009 ben ik als schepen vervangen wegens 'verhindering'. Ik ben nu opnieuw een alert gemeenteraadslid en blijf op deze manier ook dienstbaar in mijn stad aanwezig.