You are hereOost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

warning: Creating default object from empty value in /customers/e/5/a/josdemeyer.be/httpd.www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.

Graag meer rechtszekerheid bij vergunningenbeleid!

Jos Vlaams parlement.jpg

De voorbije tweeënhalf jaar werden 19 bouwaanvragen voor eengezinswoningen geweigerd in de stad Sint-Niklaas, 638 werden verleend. Voor meergezinswoningen werden er in dezelfde periode 47 geweigerd, 96 verleend. Tien verkavelingen werden geweigerd, 20 verleend.
De cijfers geven reeds een tendens aan, maar zijn niet het belangrijkste, aldus raadslid Jos De Meyer, die niet pleit voor een laks beleid maar wel voor meer rechtszekerheid.

Wij zijn er klaar voor… … en al langer dan vandaag.

2018 - affiche Jos.jpg

De campagne begint niet nu! Van bij de aftrap (januari 2013) van het huidige bestuur heb ik constructieve voorstellen gedaan en zinvolle kritiek gegeven.

Wens je een raamaffiche? Mail me dan via jos.demeyer@vlaamsparlement.be of stuur me een privéberichtje met je adres en telefoonnummer

Jos op landbouwstage

201808 - landbouwstage.jpg

Voorzitter van de commissie voor landbouw van het Vlaams parlement Jos De Meyer ging donderdagnamiddag op uitnodiging van de Landelijke Gilde op zomerstage bij de familie D’Hooghe in Nieuwkerken-Waas. Vooral de professionele manier waarop aan verbreding gedaan wordt trok de aandacht van Jos. ‘De landbouwsector ken ik vrij goed in de praktijk door de vele contacten met landbouwers die ik heb, maar hoe een goed melkveebedrijf deze in-de-media-veelbesproken verbreding in de praktijk aanpakt, ben ik enorm benieuwd naar’, liet Jos De Meyer weten voor de start van de stage.

"Oplossing mobiliteitsprobleem verloopt te traag"

kamstructuur.jpg

Het Waas mobiliteitsprobleem wordt steeds groter en de oplossingen blijven uit, stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer (CD&V). "Het toenemend vrachtvervoer zorgt in het Waasland voor ernstige mobiliteitsproblemen. De besprekingen over de uitbreiding van de Waaslandhaven en de aankomende werken aan de Oosterweelverbinding maken een oplossing voor het mobiliteitsprobleem nog dringender", zegt De Meyer. "Er zijn de voorbije jaren oplossingen aangereikt en uitgewerkt. Maar Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts vordert tergend traag.

RUP Industriepark Noord eenparig van de gemeenteraad afgevoerd op vraag van raadslid Jos De Meyer

20180627 - Jos.jpg

Op dit moment kunnen de bedrijven 9 meter hoog bouwen; volgens het nieuwe RUP: 12 meter (73.100 m²), 18 meter (232.000 m²) of 30 meter (44.000 m²). In totaal zou er dus op 349.100 m² veel hoger kunnen gebouwd worden.
Daarnaast zijn er mogelijkheden voor betere samenwerking tussen de bedrijven, beter ruimtegebruik, een aantal ecologische doelstellingen en er zijn een aantal bijkomende fietspaden doorheen het industriepark.

50 jaar Interwaas

20180615 - 50 jaar Interwaas_1.jpg

Op de foto met de gouverneur van Oost-Vlaanderen, collega's Wase volksvertegenwoordigers en burgemeesters en directeur Bart Casier.
Een stijlvolle viering waarbij Bart Casier terecht een pleidooi hield voor meer Wase solidariteit... (foto: Stefaan Van Hul)

Kapel Onze Lieve Vrouw Van Den Ijzer - Pinkstermaandag

20180521 - Kapel Onze Lieve Vrouw Van Den Ijzer - Pinkstermaandag.jpg

Wij gedenken de zeventien frontsoldaten van de wijk Heimolen die in augustus 1914 ten strijde trokken.
Allen kwamen zij veilig terug, waarvoor deze kapel werd opgericht.
Dank aan allen die meewerkten aan deze stijlvolle herdenking!
(foto: Guido Stevens)

De Belseelse Trappers

20180520 - groepsfoto Belseelse Trappers_0.JPG

De Belseelse Trappers reden gisteren hun jaarlijkse “ sponsorrit”.
Traditiegetrouw ging ik ze met collega Julien Ghesquière – tevens sponsor – even groeten.
Ik wens hen een veilige en sportieve zomer! (foto: Gunther Daman)

Lekker lokaal!

20180520 - lekker lokaal2.jpg

De lekkerste streekproducten rechtstreeks van bij de boer op jouw bord...
Veel respect voor onze land- en tuinbouwers die meewerken - elk op hun manier - aan een duurzame voedselproductie. (foto: Karin Vergauwen)

Puivelde koerst!

20180514 - koers Puivelde.JPG

Twee koersen van elite zonder contract en beloften.
Woensdag beroepsrenners, wie zal winnen: Mathieu van der Poel of Sep Vanmarcke?